My Beautiful & Lovely Life

+m o t h e r h o o d | l i f e h o o d | c h i l d h o o d | k i t c h e n h o o d | m a m a h o o d | w i f e h o o d | s e l f h o o d | m u s l i m h o o d | f a m i l y h o o d

Wednesday, May 2, 2012

5 Months Old Farrel


Dah dekat nak masuk 6 bulan baru nak story pasal Farrel masa 5 bulan.. Sorry yer sayang, mama tak sempat nak duduk lama2 depan laptop.. Nanti mama ingat2 balik apa yg Farrel dah pandai buat masa 5 bulan ek? Bz taking care both of Arsyad and Farrel sometimes make me forgot your milestone darling.. So sorry dear~ I'll try my best to remember every single thing kay.. Hehe..



Now, Farrel dah 7.2kg and panjang 65.5cm.. Berat la jugak mama nak dukung, so my ring sling sgt la berguna ketika ini especially bila nk jemur baju.. Farrel dah master bab2 meniarap ni.. He can easily roll over left or right then back into his position balik.. He can also lift up his bum a bit but then still cannot move forward.. Everytime angkat punggung sendiri for sure terbalik ke tepi.. Haha..  But then Farrel boleh berpusing 360 degrees.. Different from Arsyad dulu yg mmg dh boleh move himself forward masa 5 bulan.. 

Farrel sgt suke buat bunyi.. Pokpekpokpek sorang2 then tiba2 diam, tertido rupenya.. haha.. Just like his big brother.. He loves to play all his soft toys, Dino is one of his favorites.. He always envy with his big brother's Ultramans.. Haha.. Tu pon sbb Arsyad slalu tunjuk depan Farrel and selalu tak kasik Farrel pegang.. Farrel suke masukkan semua benda dlm mulut.. Tudung mama, baju mama pon nk gigit skali.. Hehe..


Alhamdulillah, his sleeping routine is still the same.. Takde masalah sgt mlm2, just bgn untuk minum susu je.. Skrg dh pandai klau mama bersiap2 nak kuar Farrel dah excited dah.. Kaki for sure tendang2 tangan terkapai2 nak suruh org angkat.. Hehe.. Klau mama buat2 lupe amek, Farrel trus nangis.. Haha.. Anak mama sorang ni sungguh murah dengan senyuman.. Ckp sikit je trus senyum.. Sejuk hati mama.. Hehe 


Ni je yang sempat taip at the moment.. Later, I'll story more about both of them.. Dah lama tak cite pasal Arsyad kan?? Asyik Farrel je, Arsyad takde plak.. Later insyaAllah.. Till then~

my precious!!

6 comments:

  1. dah besar anak-anak jue. 2 lil heroes in the house! =))

    ReplyDelete
  2. yup dh besar..sekejap je rase..2 heroes yg sungguh aktif!! hahaha..

    ReplyDelete
  3. salam kenal.comelnyeee dia.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  4. Mamasyaza: Thank u aunty..

    Sherwieyna: Salam kenal.. Follow u already.. keep in touch yea~

    ReplyDelete

© 2011 My Beautiful & Lovely Life, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena